餐厅: 小林札幌拉麵
资讯:

2020-10-08 159 浏览
/小林扎榥拉面🇭🇰/➖➖➖<开业多年家庭式拉面小店🍜。饱肚二人餐> ➖➖➖之前去过几次大角咀都几多好野食Cafe 大部分去过啦 就去食其他野去到博文街嘅日式拉面店 店舖主打北海道味噌汤拉面同自家制日式小食而且用嘅系北海道直送面条 安心食用👍🏻$258二人餐有两份主食+任拣三款小食另外加钱就有汽水🥤真系食到好饱~整体而言都几高质 少惊喜 特别系小食🌟➖➖➖1️⃣普通拉面(传统拉面) 单点$95🌟主要食材有日式叉烧、日式海带虽然食材简单 但味道唔只系普通日式叉烧都系自家制 肥瘦参半 而且都几大块🌟拉面挂汤能力不错 软硬适中 够入味 汤底唔会过咸!➖➖➖2️⃣猪软骨拉面 +$10 单点$115 加+$10 可转其他款嘅拉面汤底同样浓郁 饮完都唔会口渴至于拉面大致上同1️⃣一样食材较丰富 有猪软骨、溏心蛋猪软骨嘅骨爽口 系我钟意嘅口感肉质软腍 炆耐少少就更好🥰溏心蛋半溏心 熟度刚好略嫌蛋香唔够🙈➖➖➖3️⃣自家制饺子 6只 🌟饺子皮厚薄均匀、香脆 唔会有好浆口嘅感觉而且每只大小均匀 胀卜卜 个底有少少㶶馅料豚肉有嚼口 几juicy 自制黎讲系几高质 真系似系日本食➖➖➖4️⃣吉列猪扒 🌟好挂住系

/小林扎榥拉面🇭🇰/

➖➖➖
<开业多年家庭式拉面小店🍜。饱肚二人餐>
之前去过几次大角咀都几多好野食
Cafe 大部分去过啦 就去食其他野
去到博文街嘅日式拉面店
店舖主打北海道味噌汤拉面同自家制日式小食
而且用嘅系北海道直送面条 安心食用👍🏻
$258二人餐有两份主食+任拣三款小食
另外加钱就有汽水🥤真系食到好饱~
整体而言都几高质 少惊喜 特别系小食🌟

1️⃣普通拉面(传统拉面) 单点$95🌟
主要食材有日式叉烧、日式海带
虽然食材简单 但味道唔只系普通

2️⃣猪软骨拉面 +$10 单点$115
加+$10 可转其他款嘅拉面
汤底同样浓郁 饮完都唔会口渴
至于拉面大致上同1️⃣一样
食材较丰富 有猪软骨、溏心蛋
猪软骨嘅骨爽口 系我钟意嘅口感
肉质软腍 炆耐少少就更好🥰
溏心蛋半溏心 熟度刚好
略嫌蛋香唔够🙈
猪软骨拉面

3️⃣自家制饺子 6只 🌟
饺子皮厚薄均匀、香脆 唔会有好浆口嘅感觉
而且每只大小均匀 胀卜卜 个底有少少㶶

鸡翼肉质鲜嫩 唔会overcooked
鸡翼鸡软骨

2020-10-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
传统拉面
猪软骨拉面