2022-09-06 517 浏览
都已经过左好耐,依家先得闲post返😝话说🐖🐖年初带左我去食开年饭with 佢既朋友仔同同事😋 其实我第一次食OMAKASE 咋….🥨 特别兴奋💛我哋包左某日既中午场,大约有16个位…专业既厨师一黎到就同我哋讲下今日啲食材同烹调方法😎但健海鲜非常生猛,鲍鱼郁下郁下🤤好想快啲食….黑松露蒸蛋蒸蛋装左起个蛋壳入面,扮鸟巢😂几盏鬼🤣 蛋蒸得好滑好滑,入口即溶~加埋黑松露汁一起食…超级好味😋 我细细声同🐖讲话如果啲汁再多啲就好啦~点知俾师父听到,即刻加左一羹俾我😳心谂佢点解会听到嫁,明明讲嘢咁细声🙈北海道生蚝肥美新鲜👅.日本白粟米咁大个女都未试话生食粟米🌽,原来可以咁清甜🤩.黄金炸带子好食🤣 带子厚身,啖啖肉😎.日本金鲷鱼呢个就特别啦‼️ 佢啲鱼鳞炸到企哂起身,好似箭猪咁🤣 鱼鳞就脆卜卜,鱼肉就劲嫩滑☺️我好钟意食呢个.新鲜鲍鱼好生猛~.白子呢碟印象都好深刻😏你哋知唔知白子系咩黎?系鱼既睾丸😈 佢煎到外脆内软,口感软绵绵,好好味😆.烈酒煮蚬鲜甜😋大粒.大虎虾特大虎虾,虾头劲多膏…😏用铁皮煎熟之前会切粒分俾我哋食🥰虾膏变左橙色都好大粒✌🏻虾肉弹牙 🐖🐖想储肥我,俾左好多我食.烟熏肉肉我比较麻麻呢款烟

黑松露蒸蛋

北海道生蚝
肥美新鲜👅

日本白粟米
咁大个女都未试话生食粟米🌽,原来可以咁清甜🤩

黄金炸带子
好食🤣 带子厚身,啖啖肉😎

日本金鲷鱼

新鲜鲍鱼
好生猛~

白子
呢碟印象都好深刻😏
你哋知唔知白子系咩黎?
系鱼既睾丸😈
佢煎到外脆内软,口感软绵绵,好好味😆

烈酒煮蚬

人口即溶😉配埋多士解腻 正

美国牛肉粒粒
牛肉唔会un…好juicy🤤

鱼鱼汤配炒豆芽——>铁板炒饭
中场休息,一阵要打大佬,食炒饭😯
鱼汤好好饮

焦糖多士·雪糕
师父用左好多砂糖同面包条,脆卜卜,我钟意点住雪糕一齐食😝冰火感觉

💙坐起厨师前面细细声讲野都俾听到,佢边煮野食边会同我哋倾吓倾,讲解下啲食材,好似去咗朋友屋企招待我哋咁😊有求必应
🧡侍应一见到我哋饮哂杯水会即刻斟水,好快手,态度好好☺️
💚不错既体验,食完感觉满满的幸福🥰ความสุข

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4.5/5)
卫生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
总分:❤️❤️❤️❤️❤️(5/5)

📍 吟 [元朗]
元朗安兴街4号地舖