2021-07-25 613 浏览
呢间喺裕民坊新开张,出面已经闻到阵阵嘅四川辣椒味,谂起好耐冇食酸菜鱼就入去试吓先!川式口水鸡 ($68)佢就卖相好吸引,我哋叫咗小辣,辣度可以自己选择亦都可以拣唔辣。冰冰凉凉嘅口水鸡都几嫩滑,就算有好多辣椒油都唔会觉得好辣,系一个好开胃嘅小菜。主角 - 人见人爱酸菜鱼 ($238)加埋寛粉条 ($28)鱼好滑,分量十足而且件件大大块!好好味!再加上冇乜骨,食落自然放心。配料都有好多嘅酸菜,宽粉嘅话份量都好多同埋好滑口。可能因为我哋拣咗小辣,令到酸菜鱼冇乜酸味🤔另外酸菜鱼都比较多油,食完成口都系油😁。食辣野当然要杯冻嘢饮~我哋叫咗桂花冰酿($28)听到个名对佢期望好高!不过佢唔系好冰冻,但有淡淡嘅桂花味,可惜我哋唔知道要stir一stir,饮到最后先饮到底部嘅花酿😳😳呢间舖头嘅服务员都好热心,态度有礼。整体成个过程都食得开心满意!值得一试🤓

川式口水鸡 ($68)
川式口水鸡

主角 - 人见人爱酸菜鱼 ($238)
加埋寛粉条 ($28)

人见人爱酸菜鱼

桂花冰酿