2019-07-30 67 浏览
☀️夏天,天气又闷又热💦,系时候食返d酸甜辣🌶集于一身既越式菜,呢间铺头门面都有个线色logo好醒目,所以就拣左呢间铺头。入到去间铺头,会见到墙壁七彩缤纷,仲挂咗好多越式帽,充满越式风情🤩呢度价钱唔算太贵,就以生菜包为例,都只是30几蚊,事不宜迟,介绍下呢度嘅食物先。生菜包🥬呢个生菜包,除咗猪肉同生菜,重有两片炸虾片,卖相好好。至于味道方面,猪肉碎酸酸甜甜,非常开胃,配以新鲜生菜,食落去好Fresh。软壳蟹纸米卷🦀呢个软壳蟹紫米卷,都好好食。因为纸米卷好薄,而且里面嘅馅料亦都好多,里面有菜🥬、青瓜🥒、檬粉等、当然唔少得软壳蟹🦀,配以越式酱汁,非常醒胃。蒜香鸡翼🐔鸡翼揸得好香脆,而且充满咗蒜蓉嘅香味,但系炸得太干,里面仲有好多肉汁,感觉好Juicy椰皇海鲜焗饭🥥睇餐牌,见到呢个椰皇海鲜饭,觉得好正,所以就即刻叫咗呢个饭,卖相十分之霸气。🐲椰皇上边有两只大虾🍤,食咗呢两只大虾之后,里便饭嘅份量都十分之多,由于啲饭系喺椰皇里面一齐炖焗,所以每一粒饭都充满咗椰香嘅味道,值得一赞。蒜香生菜🥬每次去一间铺头,我都会点一个菜嚟食,今次喺呢度菜嘅选择有两款,咁我就拣咗个蒜香生菜。呢度嘅蒜蓉采取炸蒜蓉,所

生菜包🥬

牛油蒜蓉鸡翼

椰皇海鲜焗饭🥥

椰青海鲜焗饭

蒜香生菜🥬
每次去一间铺头,我都会点一个菜嚟食,今次喺呢度菜嘅选择有两款,咁我就拣咗个蒜香生菜。呢度嘅蒜蓉采取炸蒜蓉,所以会比较香口,但生菜嘅处理方法,就系only烚菜,啱晒我哋健康嘅人士食,唔会太过油腻。

蒜香生菜

食左咁多野都系一共288,真系又平又好食。
下次会试下佢d越式粉面

2019-07-25