2013-11-27 10260 浏览
今餐无乜点影相,因为实在太攰,而Hipot真系无谂过写,所以无乜影!一行十人响观塘工厂区,玩完逃出密室(成功逃出!Yeah!),见到条街好多好吸引的传单,我地“贡”左上去工厂睇,越睇越多间,我地扫左两层店呢! 今晚有点冻冻的,大家一致的要去打边炉!观塘区真系唔熟,openrice底下,search apm,search到两间,我地拣左Hipot.原来呢间无任食嫁㖞!但呢间野啲火㶽配料平到笑,尤其系菜类,几款都系十八蚊!汤底又只系三十蚊wow...肉类(猪,牛,羊)都切得好薄,我地每次都要夹两三片落先得,如果唔系唔觉食紧肉咁T_T.我啲朋友最钟意佢个鱼面,因为佢地觉得份外弹牙(但我本人无咁嘅感觉)。而我地比较一致既,系佢杯椰汁沙冰,椰味香浓做成沙冰,有凉凉的绵绵感,食火㶽时饮又唔感好冻,好味之余又爽!我无就住叫,饮品糖水任酙,坐得舒服食得饱足,每人都系$104.超抵!

落汤底前
蕃茄&沙爹汤