2018-08-16 332 浏览
今晚放工去旺角, 晨早book咗18楼重庆鸡煲,好耐冇食好想食鸡煲同打边炉 ,地下楼下等Lift 排长龙重庆鸡煲小辣,因中辣一般人顶唔顺,除了四川重庆人食惯辣,好彩侍应哥哥详细解释我听, 佢哋服务真系几贴心😚惊我顶唔顺 讲番个鸡煲,卖相几吸引放了芹菜芫茜,还有大量洋葱,爆香入锅连酱汁煮鸡,鸡肉好嫩滑鲜甜 ,品质新鲜有鸡味,辣味道刚刚好,正呀! 我哋好快食完鸡肉。加水打边炉,第二轮叫了火锅配料,有美国肥牛,黑豚腩片,花胶,鲩鱼骨腩,鲩鱼片,鲜鹅肠,猪肚片,淮阳冻豆腐,样样叫少少食, 炸鱼皮好大碟呀, 新鲜够脆,烚一阵就食得。爽滑鱼片头,够鲜甜,正呀!皇廷贡丸,平时好钟意食,好香有菇味。鸡子新鲜。蒜汁花枝丸,虽然冇乜蒜蓉味但系入口弹牙,啖啖墨鱼嘅鲜甜味都唔错韩国年糕,滚完之后一条条直纹,唔知点解呢? 不过入口烟韧几好食。青口几大只。劲多选择的饮品我食鸡煲配啤酒美国肥牛,黑豚腩片,鲩鱼骨腩牛柏叶,生肠,鲜鹅肠,猪肚片我点左很多蔬菜,例如有: 超甜粟米,通菜,油麦菜,唐生菜,白菜仔。全部都新鲜配料,用心十足最尾叫埋羊肉,新鲜冇稣味,试埋我的最爱先,肥牛实在太爱吃,我共点了3次。

重庆鸡煲半只

重庆鸡煲小辣

爽滑鱼片头,够鲜甜,正呀!
皇廷贡丸,平时好钟意食,好香有菇味。鸡子新鲜。

火锅配料

青口蜂巢豆腐韩国年糕鸡肉 等等火锅配料

劲多选择的饮品
我食鸡煲配啤酒

美国肥牛,黑豚腩片,鲩鱼骨腩
牛柏叶,生肠,鲜鹅肠,猪肚片

全部都新鲜配料,用心十足

重庆鸡煲
2018-08-15