呢间苹果批位于西贡海傍街嘅尽头,系let’s jam嘅正对边,门面系绿色同木造嘅设计,加上一个好似龙猫入边嘅巴士站牌,令人有一种去咗森林小屋嘅感觉入边嘢食就唔多,主打青森苹果批,有时会有期间限定嘅栗子批、橘子批、蓝梅批等等第一次嚟食嘅时候仲系啱啱开幕,当时佢会大概储起一批五至十个order, 再放入炉焗,咁每位客人都可以拎到新鲜热辣出炉嘅苹果批每个苹果批都充满住又香又甜嘅青森苹果粒,再配埋酥脆嘅外皮同香滑嘅吉士酱,系会令人一啖接一啖烫口都会不停食😋😋无花果抹茶几好饮,饮得出系日本抹茶粉开唔系用啲绿茶粉冲嘅,都好香好解渴因为太好食嘅关系,所以前前后后都再去多咗几次,好可惜最近呢次,个苹果批真系令人有啲失望😢个批扁咗好多,入边嘅苹果馅都变到得返以前嘅1/3😣 希望佢只系一时失手之后会变返以前咁啦😔

青森苹果批

无花果抹茶欧蕾