2014-02-09
晚上开餐简单来说, 开饭首选, 物有所值野饮比食物好味道!标榜无添加味精Total 试左3样野食, 2样野饮士林招牌牛展米线-牛展汤一般 - 牛展不够口感, 太谂. 米线亦无咩特别. 不过牛展汤同汤既配料真系唔错, 有木耳, 萝卜, 生菜. 特别是萝卜, 入味也.士林红烧牛脷菜饭-牛展汁不错 - 卖相一般, 好大条脷, 好抵食, 不过牛脷味道同口感补番数. 牛脷唔稣, 仲可免费由米线转菜饭.脆炸芝心鸡扒一般 - 炸鸡变左煎鸡扒, 鸡扒腌料同芝士唔太MATCH, 而且鸡扒既油同熔左既芝士口感相约, 食落去比较油腻.芒果乳酪不错 - 野饮真不错, 有系台湾饮的感觉.百香果红茶很好 - 偏甜, 但非常好味, 多冰都无盖过百香果色素既香甜, 下次黎一定再叫!!!晚饭时间, 都系$108 两位店舖光猛, 舒适
简单来说, 开饭首选, 物有所值
野饮比食物好味道!
标榜无添加味精
Total 试左3样野食, 2样野饮
士林招牌牛展米线-牛展汤
一般 - 牛展不够口感, 太谂. 米线亦无咩特别. 不过牛展汤同汤既配料真系唔错, 有木耳, 萝卜, 生菜. 特别是萝卜, 入味也. 士林红烧牛脷菜饭-牛展汁
不错 - 卖相一般, 好大条脷, 好抵食, 不过牛脷味道同口感补番数. 牛脷唔稣, 仲可免费由米线转菜饭. 脆炸芝心鸡扒
一般 - 炸鸡变左煎鸡扒, 鸡扒腌料同芝士唔太MATCH, 而且鸡扒既油同熔左既芝士口感相约, 食落去比较油腻. 芒果乳酪
不错 - 野饮真不错, 有系台湾饮的感觉. 百香果红茶
很好 - 偏甜, 但非常好味, 多冰都无盖过百香果色素既香甜, 下次黎一定再叫!!! 晚饭时间, 都系$108 两位 店舖光猛, 舒适
题外话/补充资料:
米线除左牛展汁, 仲有蕃茄汁, 咖哩汁同清汤. 米绿仲可免费转菜饭OR白饭
仲有D一人锅都几吸引, 我下次会试鸡酒锅:>