2023-12-15 390 浏览
星期五放工之后,我哋去咗观塘嘅「新哥厨坊」食晚餐,真系一间好正嘅餐厅!呢度最出名嘅就系佢哋嘅招牌酸菜鱼,仲有其他嘅酸辣米线同小炒菜式,价钱实惠又好味,真系好抵食!🍽️🐟🌶️😋必食既「新哥招牌酸菜鱼」,真系非常出色!酸菜鱼煮得好入味,酸辣味道刚刚好,鱼肉鲜嫩多汁,口感丰富。🐟🌶️🍲😍而小炒推介「脆皮咕噜肉」,咕噜肉炸得香脆,肉质鲜嫩,每一口都可以感受到肉汁嘅浓郁味道。佢哋嘅酱汁亦都好正,甜中带咸,好开胃。🍖🥢🤤再嚟就系「新哥秘制鸡翼」,呢个菜真系好受欢迎!鸡翼煮得香口多汁,每一口都可以感受到鸡肉嘅鲜美同香料嘅香气。佢哋秘制嘅酱汁亦都非常特别,带有微辣同甜味,好开胃。🍗🔥👍再嚟就系「麻辣皮蛋」,呢个小食真系好开胃!皮蛋软滑,配上麻辣酱汁,味道辣爽。🥚🌶️🔥😄总括嚟讲,「新哥厨坊」系一间非常出色嘅餐厅,以招牌酸菜鱼为主,另外嘅菜式都好出色。如果你想食一个经济实惠又好味嘅晚餐,呢度绝对系一个好选择!🍽️🌶️😄