2010-10-22
今日放补假, 约旧同学出来The One试新野.闻说有间食串烧同饮cocktail的食店不错, 但中午个胃又未开, 饮酒好似激得济.再望左几眼d食店水牌, 醒起刚从杂志见过Full/half的介绍, 系homeless新开的cafe, 觉得d装修几特别, 又够舒服, 0岩晒两个女仔去倾偈, 于是走上去试下. 试完亦觉得唔错播:两个人都叫了今日的set lunch. 我叫了黑松露菌忌廉汤, main course叫了雪蟹意大利饭, 我个朋友就叫了虾扁意粉做main course.我仲叫了guava punch. 1. 个set都好够份量, 个汤用玻璃杯上, 味道超浓!!2. 个意大利饭造型都好靓, 可惜唔记得影低佢啦, 亦都唔太腻, 可能因为上面有d加上黑醋的菜啦, 味道配搭刚刚根3. 杯punch就一般啦, 但系都唔系成日饮到既.总括来说, 间野从装修到食品都有d新意, 亦给人一种轻松满足的感觉
于是走上去试下. 试完亦觉得唔错播:
我仲叫了guava punch.
1. 个set都好够份量, 个汤用玻璃杯上, 味道超浓!!
3. 杯punch就一般啦, 但系都唔系成日饮到既.