2008-10-08
07/10 晚上6时30分报告我间唔中都会去呢度食晚饭, 就系因为好食先会再去其实佢系一间普通的饭店, 不过晚去的话要等位, 因为真系好多人食, 环境一般, 不算太挤迫, 地方算清洁, 一行七人叫了:西芹炒班球: 用少少蒜蓉爆香, 加上翠绿的西芹, 班球大块, 食落口也不会散开, 很新鲜咕噜班球: 甜酸度适中, 不过觉得个鱼的鲜味好像被汁抢去, 西芹个碟好食d沙姜鸡: 很嫩, 很香, 很滑, 鸡刚刚好, 脾中没有任何血丝(很多地方都有, 火喉控制得不好), 好味马拉盏炒什菜: 丰富的咸香味, 配上多样的蔬菜, 可以叫佢少d油, 食落去菜清甜而不腻, 又有马拉盏的香味椒盐鲜鱿: 松脆的鱿鱼, 再舖上炸蒜蓉粒, 我食饭之中见厨房都出咗4,5次, 可想而知好唔好味?再加一碟蒜蓉炒白菜, 七个白饭, 还会送上例汤, 不过好重味精, 三百二十元, ok啦!
我间唔中都会去呢度食晚饭, 就系因为好食先会再去