2017-11-08
利申,我唔钟意食奶制成品其实听到间嘢叫Cheesecake Factory已经完全冇兴趣试,但有个fd好想试,又check过个餐牌有唔芝嘢食,就陪吓佢哋食啦!都知佢开咗一段日子,我18:30到攞飞,4人枱都要买等个半钟入到餐厅第一感觉都几大,第二感觉系好黑坐低冇耐就有人问你要唔要包,通常依啲美式餐厅好少会问你要唔要,系咪都俾咗你先,后来我终于明白点解,4个女仔,点咗每人一杯嘢饮,一碟caesar,水牛鸡翼,蟹肉云吞同carbonara,其实我哋本来想叫多样嘢食,但我制止住班颠婆,嚟依度最大目的系食cake食紧旧包沙律就嚟到喇,好大碟,我就略嫌酱汁太多,但我有两个fd系芝士控,就觉得最好味系个沙律; 分完沙律个云吞就嚟喇,依碟嘢叫脆蟹肉云吞,脆就脆喇,但一啲都冇蟹味(其实我好似食唔到蟹肉添),里面一pat白色芝士酱,连芝士控ss…都话唔得。好"lon lon"口食下一样,buffalo wings,好大只,味好浓,不过我觉得tabasco过浓,有少少过酸,最后carbonara,卖相出众,系几滑身,由于我对奶冇乜好感,落咗劲多黑椒,都难掩啲cream味不过对奶冇特别抗拒嘅人,应该会钟意。
如果两个人嚟系食唔到好多嘢,份量多,重口味而且溜,最终𠮶几个不自量力嘅颠婆,不但食唔落个cake,仲要打包食盛嘅嘢做第日lunch
Caesar Salad
Crab Wontons