Sky726

2015-08-21 1263 浏览
同虾子饼一向都钟意尝试新嘢扁近日系facebook发现咗呢间新开既法国餐厅 ,而且系旺角好方便,唔使专登过海,于是就订咗枱去试下。 一出电梯口就俾周围时尚既装修吸引咗 ,初初见到以为真的是一盏水晶吊灯,但原来是一幅画,再加上一粒粒水晶,感觉好真实。绝对是必影位。 男/女厕亦分别用富有现代感的绘画来辨别,特别喜欢女厕设计,因为女仔的黑超眼镜会随住吧枱的彩色灯光折射而变颜色,从这些细节看到设计者的心思。 厨房给人的感觉都是遥远而看不到的,但这里却相反,开放式厨房可以给食客见到厨房们认真制作的每道菜式,好似有份参与其中。  阿囡好钟意去睇架,不过大前提当然系唔好防碍其他人啦。我们order咗两份set dinner,首先侍应送上一篮餐包,附有自家制牛油及橄榄油加黑醋。牛油超好食 ,赞吖!!!圆餐包散发住香草味道,面包片亦好脆,我喜欢点上黑醋,酸酸地好开胃。餐包好快就消灭晒lu。是日餐汤系杂菜汤。听经理讲这杂菜汤要煮好耐先有咁既效果,饮落好香浓,足料,见到好多杂菜。真系咁好饮?净系见到囡囡一口气将两碗汤都饮晒就知,小朋友的感觉系最真实既。接住系凯撒沙律,一向好怕食带有劲多酱既
,而且系旺角好方便,唔使专登过海,于是就订咗枱去试下。

一出电梯口就俾周围时尚既装修吸引咗
 阿囡好钟意去睇架,不过大前提当然系唔好防碍其他人啦。
餐包及自家制牛油
餐汤:杂菜汤
接住系凯撒沙律,一向好怕食带有劲多酱既沙律,但呢度既沙律,生菜夹着少许酱汁,配上脆芝士薄片及脆烟肉,觉得好清新。
凯撒沙律
跟住轮到主菜,我要卡邦尼扁意大利面,虾子饼系煎西冷牛扒。由于要俾囡囡食,所以意大利面特别要求煮淋少少。每条意粉都沾上浓浓的奶油,加上杂菌等配料,未食已经闻到香喷喷。囡囡挂住食都唔得闲讲嘢添。
煎西冷牛扒叫咗八成熟,一攞出黎卖相非常吸引,侍应生加上即磨黑胡椒,我地已经流晒口水。牛扒仍能锁住香浓既肉汁,质地一点都唔硬,好软,好好味。
煎西冷牛扒
最后到甜品,我地叫咗咖啡酒牛奶冻及朱古力心太软。落单时侍应好细心地提醒咖啡牛奶冻含酒精,小朋友食可以唔好加咖啡酒。
牛奶冻既分量比一般餐厅的大,而且食到有浓郁既牛奶味,好幼滑,卖相好吸引。另一款心太软,72%朱古力浓度啱啱好,最适合好似我呢啲唔钟意食太甜嘢既人,一切开外层啲朱古力浆就涌晒出黎,暖暖的,加上云呢拿雪糕,又系好食都停唔到口!!!
咖啡酒牛奶冻
朱古力心太软
总括SKY726这餐厅无论环境同服务都好好,而且食物色香味俱全,虽然价钱略高,但系值得。听讲呢度既set lunch都好食同好抵,下次要再黎试!!
2015-08-18
餐包及自家制牛油
餐汤:杂菜汤
凯撒沙律
煎西冷牛扒
咖啡酒牛奶冻
朱古力心太软
  • 煎西冷牛扒,卡邦尼意大利面,咖啡牛奶冻,朱古力心太软