2018-08-28
今日约咗好耐冇见嘅闺蜜,所以特登上网揾间坐得舒舒服服嘅餐厅倾下计,一search之下,揾到呢间喺铜锣湾Fashion Walk 地下嘅餐厅。门口大大个牌写住星期一至五5:00 - 7:00,任食精选意大利黑松露菜式及任饮气泡酒,不过可惜𠮶阵已经过咗七点啦,唯有下次再试呢个啦餐厅有室内,又有室外,钟意开扬啲嘅朋友可以选择室外,怕热嘅朋友可以拣室内,舒舒服服叹冷气,我呢啲咁怕热嘅人梗系拣室内啦!餐厅仲分开两层,下面𠮶层就似一个大型嘅open kitchen,感觉家庭式的大宴亲朋,比较热闹。楼上就比较舒服宁静。餐厅嘅装修都好清新舒服,比人一种好relax嘅感觉!餐牌上虽然唔系太多选择,不过样样都好似好好味,好想试呀最后,我地拣左个厨师推介嘅黑松露巴马火腿三文治, 三文治烘脆成多士,入面夹住巴马火腿、半溶芝士和黑松露酱,外脆内软嘅感觉真系好正。小食方面拣左个甜红椒粉烩地中海八爪鱼,有轻微嘅辣,非常惹味,令味蕾相当刺激。 八爪鱼新鲜爽口弹牙。主菜方面拣咗个职员介绍嘅新菜式:鲜海胆、蒜蓉及香菜意大利扁意粉,海胆果然够新鲜, 完全冇腥味, 加埋蒜蓉同香菜,味道又香又鲜,意粉爽口弹牙,条条分明。呢度
餐牌上虽然唔系太多选择,不过样样都好似好好味,好想试呀
呢度作为同闺蜜约会嘅地方真系唔错,环境舒服又宁静。 大家下次同朋友聚会,不妨都试下呀。