2023-08-10
为庆祝闺蜜既生日饭,都谂左好耐食咩好,系Apps揾到一间泰澜镬,❣️位于北角渣华道133号北角汇三期地下G7-G8号舖,呢度环境好寛敝,成间餐厅带有外国既风格,早前听人讲话呢间好出名好好食,所以我地就一齐来为庆祝生日既饭局🤍💟💟泰式生虾刺身💟好好食,呢度生虾刺身够冻,佢d汁都分开晒一杯杯,每一啖都食到好多汁,💗酸酸辣辣既味道,加上生虾好肥美,好新鲜💟金砖蒜蓉多士💟💟呢度既多士整得好好食,成个多士都整到金黄色,而又系外脆内软,💕每一啖都食到浓浓既蒜味,再配埋咖喱汁,简直一流💟💟辣肉碎生菜包💟食泰国菜又点少得食生菜包,呢个生菜包既份量十足,而且又好够辣,❤️🔥肉碎做得较干身,食出来好好食,仲有好香既香茅味💟镬仔椰香青咖喱烧鸡扒💟💟系呢度食就好似去左一转泰国一样,呢个咖喱味好正,仲有椰汁味道,一向咖喱再加鸡扒都系绝配,而呢一款菜式都唔例外,最后食到好饱💕
💟金砖蒜蓉多士💟💟
💟镬仔椰香青咖喱烧鸡扒💟💟