2018-05-05
当大家系尖沙咀吃韩烧吃到快麻木之际提醒你这边藏著一个舒适有格调既小小意大利餐厅今日有点闲情逸致就约左个闺蜜小聚一下没有预约的情况下去到刚好只净下一张二人枱!非常幸运呢其实餐厅地点相当方便就在尖沙咀地铁站N2 出口旁边!当你迟到既时候呢间野咁近,都会几开心!▫️入到去光线比较昏暗!每枱都放左个绿色灯!餐厅细细间但倾下计又几舒服见到墙身设计几特别见到周围都画了手绘画!即刻充满外国风既感觉!呢度都有好多唔同野食!叫左个前菜开下胃先🌟蟹肉芒果沙律他他 $88哇⋯上枱比想像中细份多了!但系食落成餐最有惊喜系呢个前菜呀 真心好好食!食落口啖啖蟹肉仲食得到芒果粒个沙律酱同成个他他劲мaтcн!好新鲜同好甜! good good🌟美国黑啤猪鞍扒配蜜糖烧烤汁 $198主菜黎讲都食得饱肚!上枱时有好淡既酒味!系咪黑啤就唔知了!猪鞍扒好厚呀但必落出奇地腍身!配上蜜糖烧烤汁都几好食!可惜淡了点 如果更多酱汁会加分d!伴菜仲有加左红菜头嘅薯蓉♥️好健康。出面都好有餐厅用红菜头做薯蓉呢🌟海胆松露炒饭 $178店员一上枱即刻介绍番3个食法!系可以紫菜包海胆食喇,紫菜包海胆包埋饭食,或者海胆捞饭食!so sweet炒饭好
今日有点闲情逸致就约左个闺蜜小聚一下
没有预约的情况下去到刚好只净下一张二人枱!非常幸运呢
▫️
呢度都有好多唔同野食!叫左个前菜开下胃先
🌟蟹肉芒果沙律他他 $88
🌟美国黑啤猪鞍扒配蜜糖烧烤汁 $198
🌟海胆松露炒饭 $178
炒饭好似risotto咁偏湿湿的!海胆都算鲜甜!但唔够松露香浓! 但重口味既人呢个饭都几岩
嗌左两杯野饮
🌟热既百利酒鲜奶咖啡 $38
好香啊甜酒香气好出!饮落好滑都偏甜!咖啡味就唔算好浓
🌟冻嘅玫瑰鲜奶 $38
玫瑰味已经盖过解奶嘅香味成杯饮落好养生
大胃王棋我哋决定叫多两个甜品试试佢
🌟冧酒提子配青柠芝士饼 $68
最钟意就系handmade架啦! 摆盘好有心机!呢个都偏酸下好解腻!芝士唔漏!刚刚好
🌟意大利芝士饼配特浓咖啡汁 $68
呢个有惊喜呀!以为Tiramisu好普通点知比想像中好食佢嘅芝士饼系偏软身!配上特浓咖啡汁即刻提升咗个咖啡浓度但又唔会过甜!保留着咖啡嘅香味!一啖一啖咁食好满足!