2021-07-01 1520 浏览
📍藏📮铜锣湾谢斐道482号1楼.好姊妹请食饭, 2个女仔决左食好啲, 揾左间系铜锣湾既日本野食个靓lunch😗.餐厅有小量bar枱位, 大约8个左右, 因为我地last min book枱, 所以bar枱已经full左😥想食omakase既朋友仔记得早啲订定枱喇.当日唔知点解劲多人叫呢个日本云丹伊势海老丼, 眼球完全被吸引左 「2️⃣个丫, 唔该」女人就系咁肤浅.日本云丹伊势海老丼😈HKD480大大只新鲜龙虾, 远远望到师傅原只龙虾即场拆肉, 即刻砌个靓靓摆盘, 放埋海胆上去就可以上菜🤤Presentation咁靓, 当然相机食先啦, 打卡一流📸除左卖相靓之外, 食落啖啖肉, 龙虾味道鲜甜爽口, 完全唔需要整乌糟只手就食到成只龙虾, 名符其实系耍废既食法, 「妈,我不想再努力了😛」而且海胆好鲜味, 唔会有苦涩味, 再配埋龙虾啲膏, 一啖龙虾肉, 一啖海胆, 再一啖龙虾膏, Oh my god, 成件究会唔会太奢侈….下次试埋个omakase lunch再同大家报告😌.整体环境💭💭💭💭好味道:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳服务态度🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻性价比:🧐🧐🧐🧐回头基率💫💫💫💫.
📍藏
📮铜锣湾谢斐道482号1楼