今日放工约了闺蜜去太子食西餐厅,餐厅名叫《Home Sweet Home》餐厅位置非常便利,十分易找。一入到餐厅感觉好有气氛,非常适合情侣放工撑枱脚今次我们叫了澳洲和牛牛柳,芝士烤波士顿龙虾套餐($468)同烟熏加拿大榖饲猪鞍扒套餐($328)首先来的前菜非常别致,除咗啱哂我地两个女仔打卡外,味道亦有惊喜,黑鱼子蟹肉他他,海鲜酥皮小盒同中间嘅龙虾菠菜汤都非常鲜味开胃至于主菜🦞芝士烤龙虾亦煮得很入味,份量亦啱啱好另外猪鞍扒嘅汁夹杂著苹果粒,大大提升到肉嘅鲜味,而块扒亦好有份量,啖啖肉最后的是日甜品系士多啤梨心太软,甜味刚刚好,唔会太腻,为今晚丰富的晚餐划上完美嘅句号。值得一提的是餐厅的侍应服务态度好好。而我临走时见到隔离枱叫了猪手同生蚝,卖相非常吸引,下次一定要再黎试试

前菜

至于主菜🦞芝士烤龙虾亦煮得很入味,份量亦啱啱好

士多啤梨心太软

2019-04-03