2019-09-16
难得同班闺蜜一齐放假,梗系要去食餐饭🍽聚一聚啦~我地一行三人今次就拣左位于中环既营致会馆!唔讲唔知,原来呢间营致会馆开业三个月就已经拎米芝莲一星⭐️,其后第二年更加勇夺米芝莲二星⭐️⭐️,真系令人好期待😍由于menu食物选择好多,而我同班闺蜜个个都有‘选择困难症’👉🏻👈🏻,所以我地睇左menu唔够两分钟就直接叫staff过黎介绍😂😂啲staff好亲切好有耐性咁介绍餐厅既特色菜,最后我地叫左以下几样食物:黑鱼子煎酿鲜蟹钳新鲜蟹钳酿虾胶,再有黑鱼子放上面和食用花做装饰,成个presentation好美观好精致,虾胶弹牙,味道一流👍🏻姜葱炆星斑头腩星斑够新鲜,一啲腥味都冇,用煲仔上可以keep住个温度,值得一赞👍🏻香葱头抽爆日本鹿儿岛A4和牛粒身为牛魔王既我地个个都对呢个𩠌赞不绝口,和牛煮得啱啱好唔会太老太‘鞋’,牛味突出又有油脂口感,值得推介👍🏻👍🏻脆香贵妃鸡皮脆肉嫩,自身带咸味,唔使点酱料都好够味,会忍唔住食完一嚿又一嚿😋总括黎讲,餐厅食物质素一流,环境优雅,员工友善,系我近来食过最好既餐厅之一👍🏻
黑鱼子煎酿鲜蟹钳
姜葱炆星斑头腩