先讲下废话对上一次写食评已经要数到新冠前, 呢段时间好少外出食野, 亦无心情写食评系最近放宽左先多返出街食饭讲返呢间舖头, 响街角位置, 感觉有D老旧, 卫生放面麻麻早前行过见餐牌好多款式, 所以中午入去试下叫左一个虾仁香菇大馄饨, 热奶茶等左十分钟到煮好汤底: 好普通, 好清淡, 我唔知京式系咪都咁清, 但饮唔出有乜特别馄饨皮: 质量唔错既, 唔会一夹就碎, 好多差既馄饨皮好容易浸到烂溶溶, 最少佢就无呢个情况虾仁: 同虾米差不多大小, 食落口都爽既, 但跟我地传统大虾云吞比就细左D, 我谂剥壳既工钱仲贵过虾成本香菇: 喂大佬呀, 完全无味道! 鲜肉: 肉质系新鲜既, 但选既肉太瘦, 入口咬落去无肉汁香味, 简单讲就系削奶茶: 唔得, 大家乐即冲奶茶咁既水平整体其实评OK都好掹车边, 所谓大馄饨既SIZE其实同食开既云吞差不多, 一客十只唔系好够饱十只加餐茶51,  价钱上亦无优势, 如果系想食清清地既可以既, 只系同我预期有落差
先讲下废话
系最近放宽左先多返出街食饭

讲返呢间舖头, 响街角位置, 感觉有D老旧, 卫生放面麻麻
早前行过见餐牌好多款式, 所以中午入去试下
叫左一个虾仁香菇大馄饨, 热奶茶
等左十分钟到煮好

香菇: 喂大佬呀, 完全无味道!

奶茶: 唔得, 大家乐即冲奶茶咁既水平

题外话/补充资料: 谂唔到
2022-11-15