2018-11-04
经过上次7点9去到cheesecake factory门口 话要等2个钟先入得 系深深不忿 心思思想食😌当日6点搭2到左CF 门口都要等一阵 大概等到6点半就入得啦waitress同我地讲用餐时间为2小时 但系其实我地食耐过2小时都无赶啦😎我地order 左4样野食 食到劲饱👍🏻order 完野食就佢地就上左送嘅面包刚上枱个时个面包系软软嘅 但系放左大概10分钟就开始个边好硬公公婆婆食就要mid 细粒黎食同埋一致都觉得白面包比较好食BUFFALO WINGS 水牛城香辣鸡翼 $168第一次食buffalo wings 觉得好酸但系今次个调味做得都ok 唔会太酸 偏翻辣小小 而鸡翼仲系好cripsy 份量亦都好多FETTUCCINI ALFREDO 意式忌廉阔条面 $208之前都未试过系CF叫过意粉食呢个估佢唔到咁好食 首先个sauce 好重cream 同芝士味 芝士味好厚身 但系唔会食到kick住喉咙成件事好smooth 唔会食到好腻阔条面硬度适中就算放耐左 冻左d面都唔会同个sauce 痴住变一pat野咁真心觉得做得几好食FISH & CHIPS 炸鱼薯条 $168次次黎都会食咁济
我地order 左4样野食 食到劲饱👍🏻
order 完野食就佢地就上左送嘅面包 刚上枱个时个面包系软软嘅
但系放左大概10分钟就开始个边好硬
有次试过其他炸鱼有一阵亚摩尼亚味 但系呢个无
炸鱼就比较无味 一定要点佢个个浆黎食 一系就落盐
反而薯条就好咸 同个鱼contrast 太大
有改善空间
THE EVERYTHING PIZZA 乜都有薄饼 $178
系pizza 皮比较薄身 无厚批咁厚 又未到薄批咁薄
d 料就同之前一样 但系略为太多tomato sauce 有d位偏酸
最后叫多个 cake
ORIGINAL 原创芝士蛋糕 $72