2023-12-23
铜锣湾一间充满正能量嘅咖啡店🥰英文取名为「Beyond Coffee & Bar」,会定期与社区不同单位合作,举办活动同展览,为小社群提供一个追梦平台📣所以呢度不单单只是餐厅,老板嘅善心真系好值得支持🙌🏻近日有画展、义卖同应援进行中,大家有空不妨嚟坐坐🙆🏻♀️🔸牛油果青酱带子意粉($148)浓稠顺口嘅牛油果青酱挂在爽弹长通粉之上✨味道清新同时带松子仁香,伴以厚身带子更添鲜美✅🔸蒜香烟鸭胸意粉($118)意粉充满浓郁蒜香,味道喺口腔中徘徊💋鸭胸肉嫩软腍,食落更有微微烟熏香气,相当有层次呢👍🏻🔸Tiramisu($68)自家制Tiramisu,口感轻盈绵滑🍰苦涩、甜度调配得恰到好处,可尝到淡淡咖啡同酒香,另有松脆姆明饼干同新鲜蓝莓衬托,系我喜爱嘅口味💞🔹Earl Grey Latte($58)以伯爵茶mix咖啡嘅鬼佬鸳鸯☕️茶味香醇柔和,混合带清新果香味嘅洪都拉斯咖啡,味道平衡得宜😽配有精致拉花,色香味俱全✨🔹春入花梢($88)Off menu饮品🤭由本地白酒、浸透鲜玫瑰花嘅高梁酒同洪都拉斯咖啡调配而成,中西合璧极具创意🎉咖啡面画有树干图案,再撒上玫瑰花瓣,绝对系视觉嘅享受🌸
🔸蒜香烟鸭胸意粉($118)
🔸Tiramisu($68)
🔹Earl Grey Latte($58)
🔹春入花梢($88)