2022-08-03 143 浏览
早排试完素片皮鸭,勾起咗我舖片皮鸭瘾!见fb关注组都唔少人推介呢间,所以特登订位前来一试😌• 午市孖宝(酥香烤鸭半例、花胶炖螺头两位) $388份量啱啱好足够两人享用,唔洗担心一定要一班人先食得晒。烤鸭分成皮、肉两部分,鸭皮烤得好脆,充满油脂嘅甘香,而鸭肉都几嫩滑!食片皮鸭当然要配埋饼皮同京酱一齐食先至过瘾,呢度嘅饼皮有热水座住,可以keep到温热一段时间。花胶螺头汤饮落清甜舒服,里面有大片花胶、瘦肉、螺头同原粒瑶柱☺️• 招牌小笼包 $68呢度嘅小笼包都相当唔错,个皮好薄,一咬汤汁几乎满溢出嚟,记得要衬热食✨• 孜然香辣小炒羊 $128以孜然调味够晒香口同惹味,整体口味重得嚟唔会太霸道。羊肉为薄切,有啲似肥牛咁嘅质感,膻味唔会好劲,系好啱𩠌饭嘅一道小菜😚• 四川担担面 $88闻落超重麻酱香,而喺味道上辣油同麻酱几平衡。好多时喺香港食到嘅担担面都偏浓稠同偏多麻酱,所以呢度嘅调味几啱我口味!不过面条对我嚟讲就软咗一啲😗

• 午市孖宝(酥香烤鸭半例、花胶炖螺头两位) $388

• 招牌小笼包 $68