2023-05-25 159 浏览
新工作地点附近有好多好野食,同事最近大推一间居酒屋🏮佢地主打「串扬」,串烧就食唔少,串扬真系少见啲,钟意食热气野嘅我点会错过🤣📌日式矶煮鲍鱼伴萝卜鲍鱼一咬下去非常弹牙鲜甜,萝卜好稔甜味比土手锅更突出📌鸡皮饺子 4只(扬)用鸡皮取代饺子皮,外层炸至金黄酥脆;内馅包得满满、涨卜卜,咬开肉汁丰富之余仲有鸡油嘅甘香📌 北海道天使虾(扬)天使虾炸出嚟嘅形态好靓,虾身脆到连壳都可以食埋,鲜甜弹牙📌带子三文鱼籽(扬)带子好大粒鲜甜 。三文鱼籽除咗有咸味,仲带有醋嘅微酸好开胃📌 纽西兰牛柳(扬)咬开见到仲粉红色,牛味浓郁好juicy,有咬口得黎唔会靭📌 豚肉芦笋卷(扬)豚肉包住爽脆清甜嘅芦笋 食番啲纤维减低番罪恶感😗📌 日本小池鱼(扬)金黄酥脆 我忍唔住问咗句乜池鱼冇骨嘅咩~男朋友睥左我一眼😒脆得济你食左唔觉姐😏满满一碟,食极都食唔完咁📌 鸡胸软骨(扬)鸡肉同软骨相间,调味唔重,主要食佢嘅口感 📌烧日本蚝(只)蚝身好饱满肉厚 海水味重📌招牌大阪土手烧牛舌(小)白味噌味道同牛舌好夹,汤汁清甜。牛舌厚切 ,咬落好有满足感,入口即溶。白萝卜煮得够稔,好入味。牛舌控唔可以错过🙌🏻📌 味噌田乐烧茄子每次去居酒屋

📌日式矶煮鲍鱼伴萝卜
鲍鱼一咬下去非常弹牙鲜甜,萝卜好稔甜味比土手锅更突出

📌鸡皮饺子 4只(扬)

📌 北海道天使虾(扬)
天使虾炸出嚟嘅形态好靓,虾身脆到连壳都可以食埋,鲜甜弹牙

📌带子三文鱼籽(扬)
带子好大粒鲜甜 。三文鱼籽除咗有咸味,仲带有醋嘅微酸好开胃

📌 纽西兰牛柳(扬)
咬开见到仲粉红色,牛味浓郁好juicy,有咬口得黎唔会靭

📌 豚肉芦笋卷(扬)
豚肉包住爽脆清甜嘅芦笋 食番啲纤维减低番罪恶感😗

📌 日本小池鱼(扬)

📌 鸡胸软骨(扬)
鸡肉同软骨相间,调味唔重,主要食佢嘅口感

📌烧日本蚝(只)
蚝身好饱满肉厚 海水味重

📌招牌大阪土手烧牛舌(小)

📌 味噌田乐烧茄子
每次去居酒屋都会嗌~茄子柔滑软绵,好贴心咁配长匙羹 🥄可以一羹羹𢳂黎食,每一啖都系幸福嘅味道🥰

佢地嘅炸衣真系调得好薄,金黄香脆,热食同锅物都唔会令人失望。
价位起铜锣湾黎讲算系抵食,人均唔使三百
当然如果好杯中物就预算多番啲啦😌
  • 烧日本蚝