2022-10-19
すき焼 森 相信大家都唔陌生,谂起寿喜烧第一时间都会谂到佢,都出名系多人食 每逢月头就已经好多客打电话/walk in booking, 我地预先半个月打左3次电话就落到booking,今次就试歌赋街既分店!😍我地叫左两客lunch set ($580 each👩🏻🤝👨🏼),再加多$100要一份牛舌👅,所以图中系两人份量。 每人有两块A4近江和牛🐄,一块系西冷 一块系肩胛(油脂同肉味都会唔同),配上兰王蛋既蛋液,口感肉味既既层次都好丰富,而牛舌都好推介大家order, 肉味虽然唔会咁浓,但胜在巧薄爽身!野菜 包括 豆腐冬菇杂菜洋葱🧅以锅中剩余寿喜烧汁煮制,全部都入哂味,所以充满酱汁既味道而且好腍身最特别系烟韧既水粉丝,外面比较小食到,口感唔错!滑蛋牛肉饭连面豉汤腌渍物一齐上🥄滑蛋混入和牛边既脂肪,味道当然冇之前和牛咁浓郁,而汤既味道都带少少酸味,但整体都好满足!最后仲有绿茶雪糕 🍦同 咖啡☕️作结呢两样就正正常常~白饭系可以任添,但建议唔好食咁多😂因为成个set真系好多🫢牛既饱腹感十足整体黎讲成个set 好满足🥰由前菜到甜品 一环接一环 岩岩好食足个半钟⏰ 味道卖相环境价钱都好好 未
野菜 包括 豆腐冬菇杂菜洋葱🧅
最特别系烟韧既水粉丝,外面比较小食到,口感唔错!
滑蛋牛肉饭连面豉汤腌渍物一齐上🥄
最后仲有绿茶雪糕 🍦同 咖啡☕️作结
呢两样就正正常常~
整体黎讲成个set 好满足🥰由前菜到甜品 一环接一环 岩岩好食足个半钟⏰ 味道卖相环境价钱都好好 未试过真系可以黎体验下👍🏻👅👅
すき焼 森 (歌赋街) (中环)
📍中环歌赋街29-31号地库