今日经过长沙湾见到餐厅新开张,贴住"试业中",又有啲人排队,所以睇下系食咩先!系出面望到个MENU,意外发现一啲都唔贵~就入去试下先!好多人呀今日!泰式肉碎生菜包估唔到有咁多块生菜,爽口生菜包住腌制过的肉碎,微辣的,口感十足!泰式虾酱炒饭份量十足,仲有啲鱿鱼、虾加落去一齐炒,唔油腻,饭粒颗粒分明,有少少嚼口,唔错!冬荫公汤 (细) 食泰国菜一定要点冬荫公汤,因为喺屋企唔会咁容易食得到!呢度嘅冬荫公汤小小辣,两个人每人一两碗啱啱好饮晒,好足料!虾大大只,又有好多菇!龙眼冰龙眼冰又系我另一个必点item,因为每次饮都觉得甜甜地又有龙眼味,好似疯狂食龙眼咁!不过呢度嘅龙眼冰过甜,较为失色,饮左一啖完全饮唔到落去,如果唔系咁甜嘅话应该几好饮!青柠梳打呢度啲野食平靓正!两个人都系每人$130左右就有咁多野食,本身想order椰汁西米糕嘅,不过已经售罄😭
系出面望到个MENU,意外发现一啲都唔贵~
就入去试下先!
好多人呀今日!

泰式肉碎生菜包

泰式虾酱炒饭

冬荫公汤 (细)

食泰国菜一定要点冬荫公汤,因为喺屋企唔会咁容易食得到!

龙眼冰

青柠梳打