2020-02-22 44 浏览
今晚约左家姐去油麻地食泰菜,唔好以为肺炎疫情严重就周围静过鬼,依我观察呢区好多食店依然大排长龙等枱食饭,有麝自然香,阿来东南亚风味亦系其中一间多人捧场食店👍🏻。餐厅食物选择多:铁板蚝仔🦪饼 - 热辣辣攞出黎,蚝肉🦪粒粒肥嘟嘟,好有蚝味之余,夹埋滑蛋一齐食,好正,最钟意底层铺满芽菜仔,又甜又爽口😋。生菜包🥬 - 生菜好大块又新鲜,份量又多,肉碎小小辣,入边有干葱同应该系九层塔嘅香味,而且唔会好油腻,可以一块接一块咁食👍🏻马拉盏炒通菜,够晒镬气,唔会死咸,非常翠绿爽口😋。重头戏,咖喱炒软壳蟹 - 软壳蟹做得好干身,啖啖肉😋,面头只一层薄薄炸浆,一啲都唔会油腻,咖喱小小辣,但仍保持咖喱嘅香味,而且咖喱汁好滑溜,最好就系配薄饼一齐食,一于连汁都捞埋😋。最后不得不赞各位店员,个个都笑容满面,呢间食店无论食材、味道、服务等都一定要比赞👍🏻👍🏻👍🏻,而且价钱非常合理,系一间你食过一定会再帮衬嘅食店👍🏻

餐厅食物选择多:

铁板蚝仔

生菜🥬包

马拉盏炒通菜,够晒镬气,唔会死咸,非常翠绿爽口😋。
马拉盏炒通菜

咖喱炒软壳蟹