2022-08-21
耐唔中都有外卖呢度嘅早餐,不过今次会系最后一次。呢日买咗个双并早餐 炒米+萝卜糕($32)见到跟餐饮品有新选择,试下新嘢啦,要咗冻腐竹薏米豆浆(+$4)八达通俾完钱发现佢收咗$38,我话应该系$36,A阿姐坚持系$38但系冇解释点计,我指住menu话32+4真系$36㖞,A阿姐好似完全听唔明我讲乜,我追问$38点计,冇人答到我🙄呢个时候B阿姐出声,晦晦气气叫A阿姐俾返$2我,A阿姐一边俾钱我,仍然一边不停讲系收$38。$2事少,但系请好好地同客人沟通,解释点计,而唔系不停讲废话。张menu写得好清楚,定系其实menu写错?我唔介意你话我知。对住无法沟通嘅阿姐我成头黑人问号。等外卖期间,A阿姐喋喋不休坚持自己啱,我只可以回应返同一句:「你张menu系咁写」。突然B阿姐一句得埋嚟:「依家咪俾返$2你啰」,听到呢句先系最嬲🔥🔥🔥。明明系你地收错钱,就应该叫A阿姐唔好再出声;如果你认为你地无错,就讲清楚点计,就系咁简单,有咁复杂咩?讲埋食物,加钱嘅腐竹薏米豆浆,腐竹已经融化得无影无踪,同普通豆浆冇分别。杂菜炒米嘅杂菜变成银芽。谂住帮衬多啲小店,唔好惯性食连锁店,不过阿姐呢种不一样的服务态度睇嚟
呢日买咗个双并早餐 炒米+萝卜糕($32)
谂住帮衬多啲小店,唔好惯性食连锁店,不过阿姐呢种不一样的服务态度睇嚟都唔忧做,我都系去其他小店帮衬好了。