2016-10-12
带三只小鬼去睇戏,再去逛手作市场,呢间餐厅朋友之前食过话ok,虽然要行远啲!去到唔使等位,入店内比咗卡位,桌椅比较窄,加上楼底低,比较嘈杂!大家拣好食物,阿姐店员落单,店员比较急促!之后食物好快到!盐酥鸡酸辣汤新竹米粉($40)欣赏炸物另上!盐酥鸡酥脆咸香,肉嫩口!好味!酸辣汤材料足,猪红丝嫩口唔腥,荀丝爽脆,米粉幼身挂汤一流,可惜米粉应该撇水唔够,啲水令到汤底浠咗,酸辣都大减,失色了!蒜香鸡翼干拌粗面($40)肥髀食,鸡翼香口,肉嫩带肉汁,好味,粗面好像乌冬,捞埋啲甜甜地酱油好味!椰菜爽脆!炸豆腐雪菜肉丝米线($36)炸豆腐皮脆肉嫩,可惜洒唔够盐,唔够味,失分,雪菜好多,腌到刚好微咸,雪菜仲新鲜,米线弹牙滑身,鸡汤唔味精,整体好味!奶油脆猪($26)卖相白雪雪失色,以为烘唔够,点知外脆内软,奶油香甜,好味!珍珠奶茶(跟餐加$4)肥髀饮冻柠茶(跟餐加$3)表妹饮冻咸柑桔蜜(跟餐加$4)酸酸甜甜,味道唔假!好味食物ok,但店员唔专注,任何年龄嘅店员都柴娃娃咁边玩边做,大声讲笑,对我哋攞下碗仔(小朋友多少不免)唔太理啋,好像阻到佢哋咁,感觉唔多受重视!而且朋友落单时叫了胚芽奶茶少冰,阿姐覆
食物ok,但店员唔专注,任何年龄嘅店员都柴娃娃咁边玩边做,大声讲笑,对我哋攞下碗仔(小朋友多少不免)唔太理啋,好像阻到佢哋咁,感觉唔多受重视!而且朋友落单时叫了胚芽奶茶少冰,阿姐覆单时系啱架,点知来咗珍珠奶茶(落单阿姐上茶)朋友出声话唔啱,阿姐仲好坚持话落单时系珍珠奶茶!咁朋友都无同佢紏缠!
食物ok,服务要改善