最近口痕想食日本嘢,咁我打住同阿媽一齊去食下日本嘢,疫情都已經好耐冇出去食過好西,媽咪朋友就推介話食過呢間覺得好好食,佢都已經食過幾次所以推介我哋嚟呢間。店舖位於香港將軍澳新都城中心,交通方便容易搜尋咁呢就推介咗我哋食魚生,咁我就同阿媽叫咗三色魚生丼 $95,上菜之後佢哋成碗飯都好豐盛,除咗野菜之外,裏面有三文魚、甜蝦同埋帆立貝,款式唔算多,但佢哋件件都係厚切! 唔似出面嗰啲你哋cm你就算,而呢度唔同。新鮮得利厚切嘅口感同埋味道都勁濃烈,一定滿足到你!而我哋仲叫咗泡菜海鮮拉麵 $68,泡菜味嘅海鮮拉麵就真係食得少,咁我又想食拉麵咁就決定一於試下,酸酸甜甜又有少少辣嘅湯底真係極之開胃,佢哋嘅海鮮都非常之豐富,有好多甲殼類嘅海鮮,就例如大大粒嘅帆立貝、青口、甜蝦等等,最好味係個湯底!吸收曬所有海鮮嘅精華 勁好食!惹味蒜香燒茄子,燒茄子醬料傳統味道,進了均勻入味,溫度調配得啱啱好!好食!椒鹽七味雞軟骨,外脆內軟,食落去幾有咬口,鍾意食爽脆嘅人可以試下