2015-01-26 258 浏览
路过铜锣湾又系您啦!依个价钱同质数成条波斯富街揾唔到!星期六就算独独 lunch 都要豪一豪,对自己好啲,人都开心啲。三𩠌完左无得食,惨!黎个汤骨面啦!原盅青红萝卜合掌瓜汤,合掌瓜可增强免疫力、智力又可降血压,饮多两啖先!香喷喷热腾腾,非常浓郁香甜既汤汁,用紫砂盅系唔同啲既。大良生煎骨,骨少啖啖肉,令我依个食肉兽劲满足!外层香口、内里多汁软棉,渗出淡淡乳香,正!虽然我唔知大良系大陆边度,哈哈!晓厨招牌炒面,怀著颤颤惊惊既心情 order,唔知会有咩配料呢。哗哗哗!要改名做富贵海鲜炒脆面先啱,珊瑚蚌、带子、斑球、干瑶柱、冬菇、本菇、西兰花,一丝不苟、材料满分!珊瑚蚌鲜爽,带子嫩滑,鲜甜味美,捞埋自家香辣 XO 辣椒渣,不得了!炒面半脆半腍、半多汁半干爽,口感丰富!西兰花烚得刚好,爽到卜卜脆!整碟全数收归我胃里去,无得留低。食饱饱又大满足,都系飞的士返屋企冬眠最爽!临走仲要撞到朋友仔们黎食野,唛咁啱呀。

大良生煎骨
自家香辣 XO 辣椒油