朝早撘车去咗这家店松一松,未落单已经闻到扑鼻的咸豆浆香😋。拜托阿妈做左一碗咸豆浆同埋粢饭,心里暗谂:呢啲早晨嘅暖意,真系得阿妈可以煮得出嚟呀!来碗咸豆浆,豆味十足又滑润得黎,材料好优 generosity 的种,油条脆劲,榨菜同呢拜的香口,真系咸香够晒味,一啖拉开嗲个日子!话晒转头,粢饭啱啱好咁露面。佢大旧嘅样貌,实喺吸引哂眼球!嗲得滞的糯米,吸足咗肉松同榨菜嘅精华。讲真,你话佢系旧普通嘅粢饭?边得㗎!一咬落去,糯米QQ,肉松鲜味重,呢啲就系我谂起就咬下去𠮶种滋味!而家每日咁多新餐厅涌出,要我返嚟这家店?绝对无问题啊!只要阿妈仲喺,心情低落𠮶日就知边到揾暖啰🤗👵🍚。希望这种平民美味,香港永远都保留得到!