餐厅: 生龍清湯腩 (兆和街)
资讯:

今日喺荃湾返工,附近好多嘢都食过晒,都系啲车仔面啦米线啦茶餐厅𠮶啲袋,所以就同咗阿妈揾一啲特别啲嘅嘢食!咁我同佢都系喺附近返工,都系1:00放lunch,所以就约埋一齐喺附近食,今日佢就话带我去呢一间生龙清汤腩茶餐厅,因为佢话同事成日嚟呢度食,又成日叫𠮶个咖喱牛腩饭去做外卖。咁我就同佢入咗呢一间啦,佢呢度嘅咖喱系巴基斯坦咖喱,牛腩就系每日有屠房新鲜晕过去嘅,但我就唔觉得有咩咁特别啦,系啲咖喱有阵巴基斯坦𠮶啲味啰味啰🙈我自己本人就唔系特别太钟意,甚至要叫杯冻柠茶去冲一冲咁浓烈咁重口味嘅巴基斯坦咖喱,咁佢声称就系安格斯牛嚟嘅,而我系食唔出嘅🤣反而我觉得我阿妈叫𠮶个清汤腩先至真系佢哋嘅招牌菜,佢仲可以拣牛坑腩呀,同埋唔知啲咩特别嘅牛腩咁样嘅,下次可以再试吓!

生龙清汤腩河
巴基斯坦咖喱安格斯牛腩饭