2023-07-23
星期五放工,我哋谂住食好啲,行行吓见到呢间阿根廷餐厅入面几有feel🥹,我哋讲紧嘅系位于中环嘅Pampas Argentina Steak House🤩 入到餐厅,即刻order咗两杯白酒,降下温先😮💨 因为返咗成日工都唔想谂食乜嘢,就叫咗两个dinner set,套餐有前菜、主菜、side、甜品或咖啡。我哋最估唔到嘅系佢哋嘅面包好好食🤤,上枱热辣辣又软熟🥹前菜我哋拣咗辣肉肠及empanada pie (系一款拉丁美洲嘅传统小食,即系肉pie 不过包到好似新年角仔咁),整体感觉都唔错,辣肉肠肥瘦均匀,大大嚿好开胃,衬少少Chimichurri 酱汁,酸酸哋,正!主菜我哋拣咗传统肉眼扒 (set $328) 及烤三文鱼 (set $288)。肉眼扒经过熟成,而且系阿根廷牛,切开充满肉汁🤤个三文鱼就正正常常,都几好啦,鱼肉鲜嫩三文鱼皮够脆口。甜品系面包布甸,几好食👍🏻 总结,依间阿根廷餐厅历史悠久,价钱唔算太进取,诚意推介俾大家😌
我哋最估唔到嘅系佢哋嘅面包好好食🤤,上枱热辣辣又软熟🥹
甜品系面包布甸,几好食👍🏻