2019-07-28
阿根廷牛扒其实都几出名,揾日约到阿爸阿妈同朋友就一齐去食我地揾到呢间喺中环苏豪嘅扒房,上佢地网站research之下发现佢地用嘅系来至阿根廷Pampas省草原嘅草饲牛,牛嘅生长条件好,肉质都自然好,所以我地之后嗌咗一份tenderloin同一份肉眼,好正餐前会有佢地自制嘅餐包,面粉味香,外脆内软,系造得好优秀嘅包呢个沙律系生菜底,有车厘茄、牛油果同虾要价只系128,但份量好大虾多得嚟又爽口,超值经典嘅蜜瓜同巴马火腿火腿质地几嫩,筋唔系特别明显,如果就咁食的确会有啲咸,夹埋清甜嘅蜜瓜就啱啱好 呢份系250gram嘅Tenderloin $348Bife de Lomo侍应问我地想自己切定佢地帮我地切,咁我地请餐厅切埋先上,所以碟上血水会比较多肉质好好,肉香好浓,表面嘅grill mark焦香好正餐厅有三种酱料俾客人点牛肉食左起: 英式芥辣、茄汁、Chimichurri我几钟意个Chimichurri,好香香草味,唔会好腻,同啲牛肉好夹呢个系250gram嘅肉眼Bife de Ojo呢个肉香都唔错,当然都系tenderloin肉香最优胜(价钱都反映都呢点)但肉眼胜在肉质嫩滑,比较腍同有丰富
呢个沙律系生菜底,有车厘茄、牛油果同虾
要价只系128,但份量好大
虾多得嚟又爽口,超值
经典嘅蜜瓜同巴马火腿
呢份系250gram嘅Tenderloin $348
Bife de Lomo
肉质好好,肉香好浓,表面嘅grill mark焦香好正
餐厅有三种酱料俾客人点牛肉食
左起: 英式芥辣、茄汁、Chimichurri
呢个系250gram嘅肉眼
Bife de Ojo
但肉眼胜在肉质嫩滑,比较腍同有丰富嘅油香
on side嘅薯蓉好好食,香牛油味之余佢嘅质地系有粗有幼,好食
最后一个main dish 系三文鱼
好厚嘅鱼扒,油香丰腴,加少少他他酱(tartar sauce) 好醒胃
on side嘅steamed vegs好健康,真系完全无用油,而且好新鲜
系一个好似crepe嘅甜品,虽然佢叫pancake
入面嘅馅系soft caramel,再加埋面头𠮶球云尼拿雪糕,好甜 但好好食,真系好多谢餐厅老板🙌🏻🙌🏻
好可爱嘅垫枱纸
呢间餐厅真系好食,价钱几唔错
食品质素好好,服务唔错
餐厅气氛都几好,食客都几安静,用餐过程都几舒服
好好,好想快啲再嚟食佢地嘅靓牛肉😍