2007-06-19 14 浏览
经阿苏丝黄上电视一发功,大把人慕名而来,订左台九点都要等,不过期待既心情总会令人更好胃口。泡菜六小蝶,好新鲜,呢头摆低,转头已经扫清左四碟,点菜时问侍应生椤多几碟食下,侍应生祇肯俾多两碟咁大把,唉...三条友点左千几银菜,唔驶计到咁尽下话?客人多,唔单止出菜慢,连茶都唔得闲倒俾妳咁滞,炆牛肋骨($140)好入味,偏甜,冇骨,得几旧肉,一块红萝卜,两块萝卜,食系几好食,不过同坊间一般韩国食店冇乜分别,份量少,所以觉得几贵;煎海鲜葱饼($100)一旧水货仔当然冇乜海鲜,极其量食到几只虾仔,亦唔够脆香,但味道总算唔错,煎香D相信会好食得多;去骨猪手($220)非常大碟,终于有碟叫做大件夹抵食,但味道祇属一般水准;烧烤拼盘反而最后先到,有牛肉、牛肋骨、猪肉、猪肋骨同鸡肉五款($650),整体上各款肉类都唔错,而味道亦相若,侍应生叫做得闲D,识得主动换下块烧烤板,而叫汽水、饭同添茶都要叫几次先有人黎,服务方面有待改进。整体上小弟对名家食物质素并无不满,不过以价论货,三条友汽水、白饭、加一连小费盛惠千三银落楼,咁既价钱去新罗宝、梨花园食我相信会系一个更好既选攞。