(非会员)
2009-09-22 5 浏览
家住中环多年, 因为中环有好多出名的清汤腩店舖, 所以细细个已经好钟意食腩上星期睇阿苏介绍大利, 其实十几年前细细个时已经试过, 个时食过一千零一次, 记忆系佢碗粉入面有埋一粒粒八角好重口味好难食, 所以自此BLACKLIST左佢.个晚阿苏形容到佢天上有地下无咁, 心谂可能已经改左整法可能有新口味㖞,去到吓死我, 居然要排队, 都算啦.等左几个字入座, 等佢碗腩河都要成10分钟, 个晚阿苏明明话佢啲腩唔系剩系得肉, 系肉连根连肥肉, 出面其他店个啲就全部都系肉, 呢度啲先系极品, 但我面前个碗正正就系100%全肉, 真系有冇挂羊头得咁紧要呀??咁都要食架, 照哽啦咁, 一咬落口真系俾佢激死, 人地清汤腩系淋, 易入口, 冇渣家MA, 佢个啲腩系硬同有渣架, 个种口感同我食开嘅清汤腩真系差好远好远.个粉亦系我食过都几低水准嘅粉, 同个腩一样都系硬嘅最后不能不提佢个汤, 咩唔饮系你损失, 我觉得饮左先系我损失啰, 一啲都唔好饮, 得个清字, 牛味欠奉, 咁嘅质素好心唔好攞出嚟献丑总结, 牛腩 , 粉, 同汤佢都唔合格, 中环九记系10分的话, 佢真系只值3分, 仲要卖$26蚊一碗, 真系

去到吓死我, 居然要排队
, 都算啦.

等左几个字入座, 等佢碗腩河都要成10分钟

, 个种口感同我食开嘅清汤腩真系差好远好远.

个粉亦系我食过都几低水准嘅粉, 同个腩一样都系硬嘅

总结, 牛腩 , 粉, 同汤佢都唔合格, 中环九记系10分的话, 佢真系只值3分, 仲要卖$26蚊一碗, 真系不值

后话:
跟手过埋阿苏推仲对面马路的小食, 叫左个臭豆腐, 佢系唔臭同淡的....
阿苏妳冇好介绍就咪介绍啦, 大把人因为妳一句话山长水远嚟食到一肚气, 我真系怕你就嚟好似蔡澜咁连和民呀都介绍, 不如下次妳去介绍推介麦当奴呀, 大家乐啦
2009-09-20