2024-08-19
放假返完学🎒朋友约食饭💕谂住行去远D就试试新嘅港式嘢食啦~今次选择就停咗落阿闲泰呢间位于铜锣湾嘅泰式餐厅🇹🇭。餐厅内部又靓又舒服,一入门已经感受到呢个泰国嘅风味😋。首先系入面个炭烧虎虾串烧🦐啦,好似虾🦐嘅三只眼望住你咁,串烧得好烧香,仲有【烧边】,实在好为之一叹,我哋一边倾计一边分享。炭烧原条牛肋骨配泰式青酱🥩只手指咁厚嘅筋肉,再加上炭烧香味,唔只一流,佢系超一流🥇,配下青酱,绝对系男人味大无比😎。老公平时喺屋企⛔️唔畀我食D太丰富嘅饭菜,今次见到有蟹肉炒饭🦀,即刻心痒痒咁就叫左份嚟同朋友一齐分😋!阿闲泰嘅蟹肉炒饭真系几特别,唔单止炒得饭粒清香四溢,佢嘅蟹肉味重而且好食,食完我都谂紧节食几日闲喺胃口到有位置~😂最后我哋叫咗份Mango Mojito🍹,我见到个杯里嘅层次感,个气泡味道都唔错。我唔饮酒所以叫左呢个无酒精鸡尾酒🍸,杯里揉合嘅芒果同薄荷味,口感味道都几相衬!👍🏻另外要提返,喺呢到饮食都系即order即煮,所以你要微幸等啲时间🕰️。咁啱食好食新鲜嘅哗啦🥘,所以肯定要付出啲。但系相信我,你一定会觉得呢个等待喺值得嘅!最紧要嘅系堂食,咁你闲会食到起碗嘅美食,最新鲜最好食🍤🥩🍶🍚🍹🍸。
餐厅内部又靓又舒服,一入门已经感受到呢个泰国嘅风味😋。