2018-09-24 3197 浏览
今日兴起西餐那种味道,就想起朋友讲过有间响加路连山道有间特式店😋我地拣左dinner set,都几丰富!上菜时间都几合时,店员见到食完一味𩠌再上另一味,呢个好重要,如果唔系就冻晒!田园杂菜沙律配陈年醋汁菜鲜,最特别系对陈年醋汁都印象深,估唔到咁香(点小小醋最好)!升级+$58香煎法国鹅肝入口有慢慢溶既口感,连埋面包小脆,好配合,再食落就有鹅肝香渗出,好想再食,都系小食多滋味啦😝甜甜酸酸的配上焦糖酒醋蓝莓!必要点呢个:多肉大虾占多米,味道较creamy,味够浓!是日餐汤升级+$48最期待黑松露菌忌廉汤,有留意开我既食评,我系一个磨菇汤控😆 粒粒磨菇,质感小creamy果种,配埋黑松露一定提香!蟹肉南瓜忌廉汤,南瓜偏多,可以用面包沾点浓浓汤,滋味好多!德国式烧咸猪手,肉质嫩口外皮脆得黎又唔会咬唔开,味道原汁原味!沾点酱料就带点bbq风味🍢香煎带子黑松露野菌意大利饭带子大大粒唔输蚀,咬落唔会好老口感,爽爽滑滑!黑松露mix意大利饭,提鲜提香,配菜都细也,露荀爽,最喜欢炒香既蒜都原粒☺️铜锣湾西餐$800唔驶,几好划算丫!

我地拣左dinner set,都几丰富!

田园杂菜沙律配陈年醋汁

升级+$58
甜甜酸酸的配上焦糖酒醋蓝莓!

大虾占多米

必要点呢个:多肉大虾占多米,味道较creamy,味够浓!

是日餐汤升级+$48

黑松露菌忌廉汤

最期待黑松露菌忌廉汤,有留意开我既食评,我系一个磨菇汤控😆

粒粒磨菇,质感小creamy果种,配埋黑松露一定提香!

蟹肉南瓜忌廉汤,南瓜偏多,可以用面包沾点浓浓汤,滋味好多!

德国式烧咸猪手,肉质嫩口

外皮脆得黎又唔会咬唔开,味道原汁原味!
沾点酱料就带点bbq风味🍢

香煎带子黑松露野菌意大利饭

带子大大粒唔输蚀,咬落唔会好老口感,爽爽滑滑!

铜锣湾西餐$800唔驶,几好划算丫!
大虾占多米
黑松露菌忌廉汤