2007-11-18
日期:2007年11月17日人物:爱莲,玛姬&阿M今日同两位好耐无见既朋友食晚饭,佢地同我补食生日饭,多谢晒^v^.佢地俾左四间食店我拣,我就拣左哩间,大家一齐试下哩.原来哩一间都系稻香集团架!订左位,仲要俾张二人枱我地,加櫈,地方好细,又多人,佢系同隔离既潮楼分甘同味,我谂!女服务员态度认真麻麻,要求既野永远都会用冷眼望一望你,之后就死死气咁俾你.多野做都唔使咁既,有野做即系有生意,有生意就会有人工加卦,做哩一行既都系辛苦d架喇!A.三鲜窝巴:虾仁,冬菇,鸡肉;一般味道.B.小笼包:皮薄馅靓,d汁流晒出黎.C.虾仁炒饭:虾仁,带子,个饭好干身,加埋d油,麻麻地好食.D.宋嫂鱼肚羹:虾仁,冬菇,仲有d咩哩,唔记得!酸酸甜甜,OK喇!唔觉叫左咁多样有虾既野添,搅到爱莲唔系点咁食,敏感啊!唔好意思,多谢两位,Arigatou Ne.
人物:爱莲,玛姬&阿M
A.三鲜窝巴:虾仁,冬菇,鸡肉;一般味道.
B.小笼包:皮薄馅靓,d汁流晒出黎.