2007-03-06
我住系家藤日本料理附近,虽然佢D价钱都几贵,但我同屋企人成日都会去食饭。睇到其他食评都咁负面,我都好诧议…中肯D黎讲,我觉得有几个阿婶型GE侍应态度就真系麻麻,但最近黎左个新侍应都几有礼貌,令人印象深刻。食物方面,我觉得十分好味㖞!特别系用料方面!虽然我唔食生野,但屋企人话佢D鱼生好新鲜、鲜甜,我见佢D三文鱼好有光泽,比超级市场𠮶啲新鲜好多㖞…我最钟意呢,就系佢个炸豆腐、焗牛油冬菇同埋金菇牛肉卷。虽然炸豆腐同焗牛油冬菇都系D廿零蚊嘅平价菜色,但都制作得好有诚意。连焗牛油冬菇用嚟吊味嘅柠檬都系圆碌碌、胀卜卜,好靓好香,好有冲动咬一啖!其实我真系唔明点解有人对呢间嘢咁反感。不能否认佢啲价钱真系几贵,但食物质数真系比出面好多所谓嘅日本料理好好多,都叫物有所值!!!