2K
2009-08-16 23 浏览
16-8-2009朋友原本提议到人和食豆花, 但路经呢间人气糖水铺, 入面竟然有位, 结果俾我拉了入嚟食雪花冰. 担心食唔晒, 2 人只叫了一份「朱古力秋香」($35) share, 等了劲耐兼要三催四请先有得食, 真系得来不易. 一眼睇晒 -- 朱古力雪花冰, 淋点朱古力汁, 洒点朱古力 flakes (a.k.a.「朱古力树皮」), 左边放只蕉, 右边放几粒棉花糖, 咁就收 $35 @_@" 雪花冰好 soft 好幼细, 果然好似食紧「雪花」, 同「朱古力树皮」一齐食的话, 朱古力味 ok. 食到底仲有好多条状椰果, 同朱古力冰完全唔夹, 唯有唔食.30 几度的星期日下午, 人气店的「人气」特别旺盛, 迫夹到同后面位背贴背, 都几辛苦; 几位女店员忙到抽筋, 态度亦差得吓人, 寸到呢 不过我哋都算好彩, 唔似得隔嚟位一男一女, 明明只食绿色雪花冰, 明明俾店员倒泻朱古力酱落佢哋个白色袋, 仲要俾店员老屈「系咪你哋自己滴到0架」丢低 $35, 绝不难食, 但各方面都令人沮丧, 喊面真系唔想悭. 后会无期!
16-8-2009

朱古力雪花冰
2009-08-16
$18 (其他)
朱古力雪花冰