2024-11-17
经常系沙田新城市出没,好多餐厅食完又食。当然呢间Pici都唔例外啦🤗😋香脆炸鱿鱼炸粉唔会太厚值得一赞👍🏻鱿鱼嘅烹调时间拿捏得好好唔会韧👍🏻👍🏻最出色系个酱☺️似系sour cream onion🧅 😋香草蕃茄酱青口青口粒粒都好大只,而且煮得相当入味每粒青口都好有蕃茄味😁😋黑松露牛肉他他肉质鲜嫩😙劲香劲浓既松露味😍再捞埋个生蛋同芝士🧀成个口感好丰富🥰😋慢煮牛面颊寛带面牛肉以手撕方式上碟,都食到牛肉唔相当嫩滑,配搭埋口感弹牙既😙手工制既寛带面😚好味道😜😋大虾海鲜浓汁黑细面好多餐厅煮意粉系煮唔到啲意粉入味😕而呢个个面好够味,吸哂啲海鲜味🍤😋Tiramisu浓郁嘅咖啡味☕️再配上打到又香又滑既cream cheese 🧀 口感湿润,甜而不腻☺️😋意式红莓酱奶冻连不嬲唔太好甜品既我、都觉得呢个奶冻唔会太甜,而且奶冻够滑够奶味,再配上浓厚既红莓酱🍓正👍🏻整体黎讲,性价比高,而且餐厅定期都会转主题,有兴趣可以试下🤤舔舔脷指数👉🏻6.5😋/10😋满分 值得一试😋Pici|沙田沙田正街18-19号新城市广场一期2楼251号舖
😋香脆炸鱿鱼
😋香草蕃茄酱青口
青口粒粒都好大只,而且煮得相当入味每粒青口都好有蕃茄味😁
😋黑松露牛肉他他
😋慢煮牛面颊寛带面