周日放假无野做就黎到葵广扫街喇,梗系去左3楼医下肚先! 行过3楼top世界巷仔发现左呢间香喷喷嘅布丁烧,望落好吸引,决定一试。见到餐牌上有多款限定口味,剩系茶类都有4-5款。呢度嘅招牌椰香味原来好出名上过饮食杂志。但对于茶同酒控嘅我就决定试下限定口味。每个布丁烧售 $38Baileys 布丁烧新鲜热辣出炉 $38为左迎接圣诞来临,特意整个鹿仔Christmas 嘅印仔应下节。店家表示热食就唔会倒转,就甘一个兜仔食。 打开入面baileys 香气出晒黎,布丁上面有一层好薄好绵密嘅海绵蛋糕,中间质地好滑好轻,而且底部全是baileys!另一个就选择冻食。新推出嘅铁观音布丁烧望落动L动L甘劲吸引。冻食layer 更为分明,铁观音茶香回甘味后劲厉害,唔会太甜,中意饮茶嘅朋友一定会中意。一次过试晒冻食同热食,完全两种不同嘅口味! 我就偏好冻食。如果baileys 系冻食可能更加正!
周日放假无野做就黎到葵广扫街喇,梗系去左3楼医下肚先!

见到餐牌上有多款限定口味,剩系茶类都有4-5款。

呢度嘅招牌椰香味原来好出名上过饮食杂志。
但对于茶同酒控嘅我就决定试下限定口味。

每个布丁烧售 $38

Baileys 布丁烧新鲜热辣出炉 $38

另一个就选择冻食。

新推出嘅铁观音布丁烧
望落动L动L甘劲吸引。

2018-12-16
  • 铁观音布丁烧