2018-04-19
限定惊喜~午餐 (一)~行完PMQ元创方, 出返上环閙市中心周围揾好嘢食, 对于星期六,日嚟讲,上环系比较多游客同悠闲的游人,至于办公室上班一族通常都休息。 ~我们梗系谂住放假叹吓,食吓好嘢, 不负众人所望,揾到一间地点方便,好旺近MTR的世瑛大厦, 我们系比这间餐厅喺楼下的poster吸引住我们的。~餐厅侍应见我们推门入餐厅, 已好有礼貌地招呼我们座下。侍应即刻给我们热茶,见到好靓的狗狗茶杯,原来侍应话系日本订制的,见到枱面餐纸也是特别订制。动物真系非常可爱, I like so much.~其实一入去就感觉舒服,地方也好阔落,店内座位不太多,但胜在够宽敞,见到用木造嘅枱同倚,座下仲好舒服。~细看装修好有西式简单工业风格。 墙上见到有狗狗画,海报,也有不少法斗狗狗的摆设,估计老板一定系爱狗之人。~~~~~侍应即刻给我们午餐餐牌,我们一行8人,佢好有耐性话我地知今日午餐食什么。其实我地食嘢就系要呢种好服务之麻,所以好紧要。我们一人点一个晤同嘅午餐。餐名已经晤系好记得,但有意粉,饭,牛,鱼,温泉蛋,鸡,另外看图片见到个虾PIZZA好特别,再叫多个薯条。我们叫完餐,倾吓计,在店内周围角落影
限定惊喜~午餐 (一)
~
~侍应即刻给我们午餐餐牌,我们一行8人,佢好有耐性话我地知今日午餐食什么。其实我地食嘢就系要呢种好服务之麻,所以好紧要。我们一人点一个晤同嘅午餐。餐名已经晤系好记得,但有意粉,饭,牛,鱼,温泉蛋,鸡,另外看图片见到个虾PIZZA好特别,再叫多个薯条。我们叫完餐,倾吓计,在店内周围角落影吓相,大家都晤会觉得怪,老板仲同我哋讲:欢迎影相,Great.
~
~餐来了,哗,卖相好掂,每个餐配汤,沙律,我们见到真系太肚饿,个个食指大动,朋友话鸡好滑,牛好有味,另外我第一吃温泉蛋,个个食完系完全清哂个碟。 PIZZA也来,有惊喜,影相影相, 好立体,味道晤错,同老板倾过,原来系佢自己手造,GREAT.
~最后食完哂,老板侍应也主动过嚟问岩晤岩吃,比D意见。我们欣赏老板及员工由我地行入嚟到食完,每样也肯细心地对每一个细节尽量配合客人,例如,我朋友见涷,佢主动问咗,关细D冷气。另外一个朋友食完饭,侍应好快手攞牙签嚟。赞。
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
于最近又食过晩餐, 又有另一种体会. 写紧食评中~
~P.S.:【限定惊喜?点解有这标题,因为食店老板不段创新地改进,我们几个也在facebook搜寻左momo的食店fb 专页的Page,又见到老板供应新鲜晤同嘅食材,而呢一次系食于这年头1月份,现在load返上一次限定午餐的相片,顺便写埋食评, 好食系大家有得拣的。看现在Lunch餐牌已有其他更多选择呢。有下次】