2018-05-22
晚上看到呢间98蚊任食40分钟放题,以为发掘到荀野,岂料中伏!门外睇到餐牌食物众多就谂住入去试下,一坐低就研究佢个点餐app 睇下点落单, 点知原来计时倒数已不知不觉开始....点汤加下单还跟同隔离枱讨论下单个app,至食物送来已用十分钟正当我地正食得起兴时突然有职员告诉还余下十分钟,我地已经呆左,因为我地仲未比人告知几时开始就已经无乜时间,隔离枱听都好惊讶咁快够钟,已经野都唔敢讲系咁催佢地家人食快d,而我地只好囫囵吞枣咁啦啦声食埋枱上既食物,连食物咩味道都感受唔到第一次食野感受到有如考试既紧张感,紧张刺激,热血沸腾, 时间紧迫,枱上仲有少量食物未放得切落锅, 碗中仲有几粒丸, 只好每样咬d , 希望尽力完成考试,幸运取得高分时间到了,职员在背后叫time's up, pens down, 呀唔系, chopsticks down, 感觉终于轻一口气, 事情完结,啦啦出去比钱成件事发得太急太突然,我无办法细心品赏到食物既味道,只知道肚子填饱了,心灵却空虚了....
题外话/补充资料:
食吉野家仲开心过食呢间