放工同朋友黎到旺角揾食,上网揾到呢间好多人介绍既「The Yell-Owl Cafe」。呢间cafe 系猫头鹰🦉主题,入到去环境雅致,周围都放有好多猫头鹰🦉摆设同布置,好可爱😍另外,环境亦好阔落又干净,仲有上层位置呢,环境够哂大。餐厅亦用左好柔和既灯光,令人坐得好舒服,好warm🧡💛入到去坐低,餐厅都系用QR code 落单,而且图文并茂,非常方便。佢地餐牌种类好多,有全日早餐、扒类、意大利饭及意粉、意大利软包薄饼、牛角包🥐窝夫三文治、沙律🥗、汤、小食、甜品🍮、饮品🥤等等。最后点左以下款式:💮蛋黄野菌黑松露意大利饭 $128上到黎份量一啲都吾少,Risotto煮得刚刚好,吾会太硬。捞埋个生蛋黄就更加creamy同突出。💮限时特价二人餐$198✡️头盘✴️意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸种包✴️周打砚汤一般出面都系普通一个包/汤就算,呢度真系落足心思,酸种包软熟配埋新鲜生菜、蕃茄同火腿芝士🧀️,好美味😋个汤亦落足砚肉,好creamy好滑、好鲜甜。✡️主菜✴️安格斯牛板腱(6oz)配薯条、扒露荀及扒蕃茄牛板腱我地选择左7成熟,一切开劲多肉汁渗透出黎,而且肉质粉嫩,食落肉质超嫩滑又够腍身,再配埋佢个黄芥末酱

💮蛋黄野菌黑松露意大利饭 $128

💮限时特价二人餐$198
✡️头盘
✴️意大利熟火腿大孔芝士沙律配酸种包
✴️周打砚汤

✡️主菜
✴️安格斯牛板腱(6oz)配薯条、扒露荀及扒蕃茄
牛板腱我地选择左7成熟,一切开劲多肉汁渗透出黎,而且肉质粉嫩,食落肉质超嫩滑又够腍身,再配埋佢个黄芥末酱汁,超美味!另外,啲配菜薯条、扒露荀及扒蕃茄都同样新鲜美味。

✴️自加制蕃茄酱阿根延红虾蓝青口意粉
青口有2只,味道新鲜有肉汁;而红虾都有2只,炸得好香脆,虾肉爽口。意粉用左粗身扁意粉🍝,蕃茄酱汁酸酸甜甜好醒胃,酱汁融入哂落意粉到,吾会干身,味道不错👍🏻

✡️优惠价加配小食及甜品🍮
✴️柚子汁脆炸鸡翼(2只)+$18
✴️吉列阿根延红虾 (2只)+$28
✴️荔枝攻瑰芝士蛋糕🍰 +$32

炸物全部都新鲜炸起,鸡翼对边切开炸,配埋柚子汁,热辣辣好滋味。红虾外脆,里面虾肉爽口弹牙,仲配埋个沙律酱汁。

呢个甜品-荔枝玫瑰芝士蛋糕🍰真系期待已久,上层薄薄一层既荔枝玫瑰果冻,再加埋下层厚厚既cream cheese同饼底,食落好match ,甜度适中,成个感觉好绵滑,非常推荐!

✡️随餐附送$22饮品2杯,其他饮品可补差价
饮品
✴️冻chocolate
✴️Yogurt & Pineapple

冻chocolate 上面加左cream 同少少朱古力粉,饮落好有浓郁既朱古力🍫味,正!
Yogurt & Pineapple上到黎外观好靓好吸引🤩成杯饮品味道好清新好夹,超好饮👍🏻

🔗The Yell-Owl Cafe
📍地址: 旺角通菜街29号地舖