2021-02-10 538 浏览
二人限聚令都已经维持了一段时间,6点后禁止堂食大家都已经习以为常。最近的晚餐除了在家里吃之外,都经常在办公室里,或者是我们的美食战车上进行!通常在车里面食的话我们都尽量叫D简单一点的食物,例如三文治、包类等等。但今晚心血来潮,想食得好一些,所以就跑去其中一家我们最钟意的茶餐厅 - 九龙餐室 - 到叫左3样嘢。第一道菜:菠萝油。呢个不用多讲,每次嚟呢度必定食。车上用餐难度为一粒星🌟第二道菜:黄金椒盐鲜鱿。本来没有什么期望,但wok气超够,咸蛋黄又无偷工减料,真心好味!车上用餐难度为两粒星🌟🌟第三道菜:胡椒猪肚鸡煲。成煲嘢好足料,但胡椒味略嫌少咗DD,但冬天食佢就啱晒。呢兜嘢从餐厅出来到安置在车里面都战战兢兢,因为一有什么差池倒泻就成架车唔驶要。我们用了各种工具张兜嘢平衡,小心翼翼咁搞掂佢。率之不负众望,力保不失,车子内笼完好无缺哈哈。车上用餐难度为五三粒星🌟🌟🌟

外卖自取
  • 菠萝油