2016-09-30 352 浏览
晚头同同学落街食饭,search到竟然附近有一间陕西菜就决定黎试下入到去发现原黎系好似快餐模式咁点菜,要去柜台叫同拎野食,真系觉得几新鲜!好少地方菜会用咁嘅形式落单虽然嘅系我地8点几到,但好多野都已经卖晒,个人觉得比较可惜希望可以晏少少都keep住供应到所有野食啦~事不宜迟,食野先!第一时间当然要试下金牌肉夹馍!金牌不愧为金牌,咬第一啖已经好满足出面嘅馍好实净但绝对唔系硬,比较干身,表面会微微脆啲,应该有稍微再烤左下有少少甜味,几似硬身版嘅馒头~配埋猪肉丝完全系一流!因为猪肉丝超级juicy,猪味好浓,又一啲都唔韧出黎效果就系猪肉肉汁会渗入馍度,咸咸地嘅肉加甜嘅面包,一绝!20蚊真系好抵!之后就到炸酱面~呢碗面份量超足,每条面都又大又厚,口感系比较实面条本身其实都冇咩味,但同几咸嘅炸酱捞均之后就完美啦!炸酱保证足料,啖啖都系肉个人其实好钟意红萝卜丝同青瓜丝,特吃红萝卜丝系干嘅而水份少意味住口感脆同甜味集中,真系几特别最后就到香辣海带丝同酸梅汤香辣海带丝个人觉得ok,不过不失,酸辣平冲都唔错酸梅汤就的确一饮就饮得出系自家煲甜味比较淡,再带有梅啲微酸,口味几清新!个人几推介!整餐质素唔错,

好少地方菜会用咁嘅形式落单

虽然嘅系我地8点几到,但好多野都已经卖晒,个人觉得比较可惜

希望可以晏少少都keep住供应到所有野食啦~
事不宜迟,食野先!

第一时间当然要试下金牌肉夹馍!
金牌肉夹馍
金牌不愧为金牌,咬第一啖已经好满足

有少少甜味,几似硬身版嘅馒头~

20蚊真系好抵!
之后就到炸酱面~
炸酱面
呢碗面份量超足,每条面都又大又厚,口感系比较实

面条本身其实都冇咩味,但同几咸嘅炸酱捞均之后就完美啦!

炸酱保证足料,啖啖都系肉

个人其实好钟意红萝卜丝同青瓜丝,特吃红萝卜丝系干嘅

而水份少意味住口感脆同甜味集中,真系几特别
香辣海带丝,冻酸梅汤
最后就到香辣海带丝同酸梅汤

香辣海带丝个人觉得ok,不过不失,酸辣平冲都唔错

酸梅汤就的确一饮就饮得出系自家煲

甜味比较淡,再带有梅啲微酸,口味几清新!个人几推介!
整餐质素唔错,食得又饱又满足!
价钱黎讲都合理~好评!
2016-09-29
金牌肉夹馍