2023-02-10 1457 浏览
陕西菜系香港唔算多,铜锣湾有间食到陕西菜嘅嘹咋咧,连舖名都系陕西方言,意思系美到极致🫣已经食过几次,味道都唔错!环境系中式装修风格,亦都企理干净。油泼扯面🍜 $60佢系陕西关中名物,面宽而厚,所以几有咬口🥰记得捞匀先食!除咗有生菜同原块紫菜之外,仲配埋蒜蓉、辣汁、葱花,好香之余口感丰富,真系令人越食越想食🤤所以我每次去都一定会叫!可以拣大中小辣,我𠮶日拣咗中辣,食落唔太辣,钟意辣嘅可以拣大辣,小辣都唔算辣,适合唔太食辣嘅朋友食🙈虽然餐牌写住可以加汤,但个人觉得呢款面嘅特色就系要捞🥰无汤最原汁原味!😋但一碗面嘅分量适合女仔,男仔可能会觉得唔够饱。松化炸猪扒🐖 加配价$15面可以加配小食(加配抵过单点㗎🫣)𠮶日拣咗炸猪扒,都几出色,外脆内嫩,猪扒经过处理食落软嫩但又唔会淋晒无口感,配埋沙律酱滋味加倍😋炸韭菜猪肉饺🥟 $68 6只饺子皮脆,馅都算多,配咗𠮶有蒜同醋嘅汁,食落味道都ok,不过性价比唔太高,可以改为试下其他嘢,例如肉夹馍都唔错🤪如果想试下中菜,或者钟意食辣嘅都可以试下呢间,都有其他小菜㗎,仲有酸菜鱼😍星期一至五堂食同外卖都有唔同折扣优惠(视乎时段)可惜我去𠮶日系星期六🥺同埋5:

油泼扯面🍜 $60

松化炸猪扒🐖 加配价$15

炸韭菜猪肉饺🥟 $68 6只

星期一至五堂食同外卖都有唔同折扣优惠(视乎时段)可惜我去𠮶日系星期六🥺同埋5:30后堂食会收加一!